Spuiten of Wrappen en Beletteren: Wat is de Beste Optie voor

Jouw Vloot?

Als verantwoordelijke van een vloot, sta je voor de keuze om een nieuwe uitstraling te geven aan je trucks en trailers.

Datum
15.2.2024

Spuiten of Wrappen en Beletteren: Wat is de Beste Optie voor Jouw Vloot?

Als verantwoordelijke van een vloot, sta je voor de keuze om een nieuwe uitstraling te geven aan je trucks en trailers. Bij Fleetbranding, gespecialiseerd in vloten van trucks en trailers, begrijpen we dat deze keuze strategisch en doordacht moet worden gemaakt. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen spuiten en wrappen met belettering, specifiek gericht op vloten.

Spuiten:

Voordelen:

 1. Duurzaamheid: Gespoten verf biedt een robuuste bescherming tegen weersinvloeden en andere omgevingsfactoren.
 2. Professionele Uitstraling: Spuiten levert een strakke, professionele afwerking op, waardoor je vloot er als nieuw uitziet.
 3. Aanpassingsvermogen: Kies elke gewenste kleur en voeg speciale afwerkingen toe, zoals metallic of parelmoer, om je vloot te laten opvallen.

Nadelen:

 1. Kosten: Spuiten kan duurder zijn dan wrappen, vooral voor complexe ontwerpen.
 2. Tijd: Het spuitproces kan vele malen langer duren, waardoor je vloot mogelijk langer uit de roulatie is.
 3. Minder Flexibiliteit: Eenmaal gespoten, is het lastiger om de kleur of afwerking te wijzigen zonder opnieuw te spuiten.

Wrappen en Beletteren:

Voordelen:

 1. Kosten-effectief: Wrappen is doorgaans budgetvriendelijker, vooral voor opvallende en gedetailleerde ontwerpen.
 2. Snelle Installatie: Het aanbrengen van een wrap duurt korter, waardoor je vloot snel weer de weg op kan.
 3. Tijdelijkheid: Wraps zijn niet permanent en kunnen worden verwijderd zonder schade aan de lak, wat flexibiliteit biedt voor toekomstige wijzigingen.
 4. Schadereparaties: Omdat de productie vooraf gedaan kan worden, zijn schadereparaties vrijwel direct op te lossen zodat de vloot niet onnodig stilstaat.

Nadelen:

 1. Duurzaamheid: Wraps kunnen na verloop van tijd, vaak tussen 5 en 7 jaar, vervagen of beschadigd raken, vooral bij intensief gebruik.
 2. Beperkte Kleur Opties: Hoewel er enorm veel kleuren beschikbaar zijn, is het spectrum beperkter dan bij spuiten.
 3. Installatievaardigheden: Een correct aangebrachte wrap vereist de juiste kennis en ervaring om luchtbellen en rimpels te voorkomen.

Conclusie:

Bij Fleetbranding begrijpen we dat de uitstraling van je vloot van groot belang is. Beide methoden hebben hun voordelen, en de keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en budget. Of je nu kiest voor de duurzaamheid van spuiten of de kosteneffectiviteit van wrappen, zorg ervoor dat je samenwerkt met ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in vloten van trucks en trailers voor het beste resultaat.